Πλεονεκτήματα E-Leraning

Πλεονεκτήματα E-Leraning

Τα σημαντικότερα οφέλη από την ηλεκτρονική μάθηση για φοιτητές

Οι σημερινοί μαθητές θέλουν σχετικό, με πρόσβαση από παντού, αυτο-ρυθμιζόμενο και εξατομικευμένο περιεχόμενο. Αυτή η ανάγκη εκπληρώνεται με την ηλεκτρονική μέθοδο μάθησης. οι μαθητές μπορούν να μάθουν με δική τους άνεση και απαίτηση. Ας δούμε αναλυτικά τα πλεονεκτήματα της online μάθησης.

1. Η ηλεκτρονική μάθηση φιλοξενεί τις ανάγκες όλων

Η online μέθοδος μάθησης είναι η καλύτερη για όλους. Αυτή η ψηφιακή επανάσταση έχει οδηγήσει σε αξιοσημείωτες αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης, κατανάλωσης, συζήτησης και κοινής χρήσης του περιεχομένου. Τα σε απευθείας σύνδεση εκπαιδευτικά μαθήματα μπορούν να αναληφθούν από στελέχη εταιρειών και τις νοικοκυρές επίσης, τη στιγμή που τους ταιριάζει. Ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και την άνεσή τους, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να μάθουν τα σαββατοκύριακα ή τα βράδια.

2. Τα μαθήματα μπορούν να ληφθούν οποιεσδήποτε στιγμή

Σε αντίθεση με τη διδασκαλία στην τάξη, με την ηλεκτρονική μάθηση, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο περιεχόμενο απεριόριστα. Αυτό απαιτείται ιδιαίτερα κατά τη στιγμή της αναθεώρησης κατά την προετοιμασία για εξέταση. Σε παραδοσιακή μορφή μάθησης, αν δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διάλεξη, τότε θα πρέπει να προετοιμαστείτε για αυτό το θέμα μόνος σας. στο eLearning, μπορείτε να παρακολουθήσετε τις διαλέξεις όποτε θέλετε με ευκολία.

3. Προσφέρει πρόσβαση στο ενημερωμένο περιεχόμενο

Ένα βασικό όφελος της ηλεκτρονικής μάθησης είναι ότι εξασφαλίζει ότι είστε σε συγχρονισμό με τους σύγχρονους μαθητές. Αυτό επιτρέπει στον εκπαιδευόμενο να έχει πρόσβαση σε ενημερωμένο περιεχόμενο όποτε το θέλει.

4.  Γρήγορη παράδοση μαθημάτων

Η ηλεκτρονική μάθηση είναι ένας τρόπος για γρήγορη παράδοση μαθημάτων. Σε σύγκριση με την παραδοσιακή μέθοδο διδασκαλίας στην τάξη, αυτός ο τρόπος λειτουργίας έχει σχετικά γρήγορους κύκλους παράδοσης. Αυτό δείχνει ότι ο χρόνος που απαιτείται για μάθηση μειώνεται στο 25% -60% από αυτό που απαιτείται στην παραδοσιακή μάθηση. Υπάρχουν ορισμένοι από τους λόγους για τους οποίους ο χρόνος εκμάθησης μειώνεται με την ηλεκτρονική μάθηση:

  • Τα μαθήματα ξεκινούν γρήγορα και επίσης ολοκληρώνονται σε μια μόνο συνεδρία μάθησης. Αυτό επιτρέπει την εύκολη ανάπτυξη προγραμμάτων κατάρτισης μέσα σε λίγες εβδομάδες ή ακόμα και ημέρες.
  • Οι μαθητές μπορούν να καθορίσουν τη δική τους ταχύτητα εκμάθησης αντί να ακολουθήσουν την ταχύτητα ολόκληρης της ομάδας.
  • Εξοικονόμηση χρόνου δεδομένου ότι ο φοιτητής δεν χρειάζεται να ταξιδέψει στον χώρο της κατάρτισης. Μπορείτε να μάθετε στην άνεση της δικής σας θέσης.
  • Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν να μελετήσουν συγκεκριμένες και συναφείς περιοχές του εκπαιδευτικού υλικού χωρίς να επικεντρωθούν σε κάθε περιοχή. Για παράδειγμα, μπορούν να παρακάμψουν ορισμένες περιοχές που δεν θέλουν να μάθουν.

5. Ευελιξία

Η ηλεκτρονική μάθηση βοηθά στη δημιουργία και επικοινωνία νέων μορφών κατάρτισης, πολιτικών, ιδεών και ιδεών. Είτε πρόκειται για επίσημη εκπαίδευση είτε για ψυχαγωγία, το eLearning είναι πολύ γρήγορος τρόπος εκμάθησης!

6. Συνέπεια

Το eLearning δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να αποκτήσουν υψηλότερο βαθμό κάλυψης για να μεταδώσουν το μήνυμα με συνέπεια στο κοινό-στόχο τους. Αυτό εξασφαλίζει ότι όλοι οι εκπαιδευόμενοι λαμβάνουν τον ίδιο τύπο εκπαίδευσης με αυτόν τον τρόπο εκμάθησης.

7. Μειωμένα έξοδα

Η ηλεκτρονική μάθηση είναι οικονομικά αποδοτική σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μορφές μάθησης. Ο λόγος αυτής της μείωσης των τιμών είναι επειδή η μάθηση μέσω αυτού του τρόπου λειτουργίας συμβαίνει γρήγορα και εύκολα. Πολλοί χρόνοι εκπαίδευσης μειώνονται όσον αφορά τους εκπαιδευτές, τα ταξίδια, τα υλικά μαθημάτων και τα καταλύματα.

Αυτή η αποτελεσματικότητα κόστους συμβάλλει επίσης στην ενίσχυση της κερδοφορίας ενός οργανισμού. Επίσης, όταν σπουδάζετε στον δικό σας τόπο, απαλλάσσεστε από την πληρωμή των εξόδων ταξιδίου (π.χ. διαμονή) όταν η εκπαίδευση συμβαίνει σε άλλη πόλη / κράτος ή / και σε υλικά εξωτερικής μάθησης.

8. Αποτελεσματικότητα

Η ηλεκτρονική μάθηση επηρεάζει θετικά την κερδοφορία ενός οργανισμού. Κάνει εύκολη την κατανόηση του περιεχομένου και την αφομοίωση:

  • Αποφέρει βελτιωμένα αποτελέσματα σε πιστοποιήσεις, δοκιμές ή άλλους τύπους αξιολόγησης.
  • Υψηλότερος αριθμός φοιτητών που επιτυγχάνουν επίπεδο «pass» ή «master».
  • Βελτιωμένη ικανότητα μάθησης και εφαρμογής των νέων διαδικασιών ή γνώσεων στο χώρο εργασίας.
  • Βοηθήστε στη διατήρηση πληροφοριών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

9. Μικρότερη επίπτωση στο περιβάλλον

Δεδομένου ότι η ηλεκτρονική μάθηση είναι ένας τρόπος εκμάθησης χωρίς χαρτί, προστατεύει το περιβάλλον σε μεγάλο βαθμό. Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε στα μαθήματα eLearning, διαπιστώθηκε ότι τα προγράμματα μάθησης βάσει αποστάσεων καταναλώνουν περίπου 90% λιγότερη ενέργεια και παράγουν κατά 85% λιγότερες εκπομπές CO2 σε σύγκριση με τα παραδοσιακά μαθήματα. Με την ηλεκτρονική μάθηση, δεν χρειάζεται να κόβουμε δέντρα για να πάρουμε χαρτί. Έτσι, η ηλεκτρονική μάθηση είναι ένας πολύ φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος εκμάθησης.

Συμπέρασμα

Λόγω του ευρέος φάσματος των οφελών που προσφέρουν στους φοιτητές, το eLearning έχει γίνει αρκετά δημοφιλές και εκτιμάται από τους σπουδαστές σε όλο τον κόσμο.

2103008737